Новини


The Mozilla AI Guide is here


Штучний інтелект вже працює у Windows!

Чекає на Ваші інтелектуальні запитання!
Оновлюйтесь (26.09.2023) та тренуйте себе та його.

MicrosoftEvent September 21, 2023

Новини штучного інтелекту Microsoft


19 грудня – Ще одна перемога команди ЛІТу!

15 та 16 грудня комунальним позашкільним навчальним закладом «Мала академія учнівської молоді» Дніпропетровської обласної ради» Дніпропетровське відділення Малої академії наук спільно з біолого-екологічним факультетом Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара було організовано проведення двох хіміко-біологічних квестів в дистанційному форматі.

До участі в заході долучилось 25 команд здобувачів освіти з різних загальноосвітніх навчальних закладів Дніпропетровської області.

Найбільша кількість учасників виявилась 15 грудня 2023 року, коли між собою змагались 14 команд.

Для кожної команди, представниками біолого-екологічним факультету, був розроблений маршрутний лист з розкладом та порядком проходження семи віртуальних кімнат (Zoom-конференцій), в яких їм необхідно було виконати профільні інтерактивні завдання. Кожній команді відводилось до 10 хвилин на одну віртуальну кімнату, де за правильно виконані завдання їм нараховувались бали. Максимальна кількість балів, яку команди мали можливість здобути за правильне проходження всього свого маршруту – 70 балів.

За підрахунком балів, які отримали команди під час виконання завдань та проявлені членами командами якостями в боротьбі за звання найкращих знавців біології, були оголошені призери та переможці квестів.

Дипломом за почесне І місце нагороджена збірна

команда 8-11 класів «Біокванти» комунального закладу освіти «Дніпровський науковий ліцей інформаційних технологій Дніпровської міської ради, (яка здобула 61 бал), керівник команди – Ніколенко Юлія Вячеславіна, вчитель біології ліцею.

Вітаємо та висловлюємо подяку вчителям, які підготували учасників квесту і стали переможцями!????


19 грудня – ЛІТ у фіналі фестивалю-конкурсу “Дніпро, Різдво. Разом”

Сьогодні творча команда ДНЛІТ увійшла до фіналу фестивалю-конкурсу “Дніпро, Різдво. Разом” від Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради з “Авторською колядкою ПЕРЕМОГИ!”

Склад команди:

автор колядки- Г. Г. Замкова-Чорна (вчитель української мови та літератури), автор музики – Т. В. Гончаренко (вчитель української мови та літератури), сценарій та режисура – А.С.Ужва (педагог організатор, вчитель з мистецтва), організатор виступу – Л. Г. Токар (бібліотекар, куртор 9-Г класу). Дійові особи: А. В. Кудрявцев (вчитель фізики), Т. В. Гончаренко, колядники – учні 9-Г класу.

Команда ГОТУЄТЬСЯ ДО ФІНАЛУ!

Бажаємо успіхів та премоги, чекаємо нових відеосюжетів!


11 грудня – Нагородження учнів стипендією Президента України

В приміщенні Вченої Ради Національного технічного університету України, “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”, 270 переможців???? Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів і Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Мала академія наук України отримали стипендії Президента України.

✨Серед них відзначено чотирьох учнів Дніпровського наукового ліцею інформаційних технологій:

????Балашов Іван (11-А)

????Ніколенко Микола (9-А)

????Носов Данило (11-А)

????Русакова Марія (9-Б).

Ліцеїсти брали участь та стали переможцями великої кількості олімпіад та конкурсів з математики, фізики, інформатики, економіки, географії, української мови та літератури.

Пишаємося та вітаємо наших талановитих учнів!????‍????

Дякуємо за їх цікавість поза навчальною програмою, радіємо їх успіхам у змаганнях, а також дякуємо педагогам, які супроводжували їх на цьому тернистому шляху до нових знань та звершень.


8 грудня – Участь у фестивалі “Дніпро. Різдво. Разом”

Сьогодні разом з 9-Г створювали магію Різдва????

ЛІТ бере участь в великому фестивалі “Дніпро. Різдво. Разом”, що розкриває багатство української культури, від Департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради.


4 грудня – Подарунки для наших захисників та захисниць

З великою любов’ю та вдячністю ліцеїсти разом з батьками збирали скриньки-оберіги зі смаколиками та подаруночками для наших захисників та захисниць.

Долучились усі класи ЛІТу. І ось, нарешті, ці подаруночки доставлені прямо до 23 омбр. Для бійців це було несподівано: побачивши коробочки з подарунками, раділи, як діти… А потім, відкривши пакунки, в першу чергу читали листи від дітей. Суворі чоловіки читали дитячі листи зі сльозами на очах.

Від серця до серця.

Разом переможемо!????????

P.S.

За доставку посилок бійцям, звіт та відеоролик дуже вдячні випускнику та співробітнику ЛІТу, Заєрко Олександру Валерійовичу.


4 грудня Перемога у чемпіонаті м. Дніпро зі стрибків у висоту

За підтримки управління спорту департамента гуманітарної політики Дніпровської міської ради відбувся чемпіонат м. Дніпро зі стрибків у висоту на призи ЗМС чемпіонки Світу та Європи Ярослави Магучіх.

“Я дуже хочу ще раз відчути легкість злету!» – сказав вчитель фізичної культури ліцею, Сторожук Олексій Васильович, і взяв участь в Чемпіонаті.

Олексій Васильович переміг у змаганнях з результатом 155 см!

Вітаємо, та пишаємося такими викладачами ЛІТу, які є прикладом для сучасної молоді!


4 грудня Проект “ВМУЗЕЇ (не) дрібниці на уроці”

Вітаємо Ужву Аллу Степанівну Алла Ужва – педагога організатора ліцею, викладача з мистецтва, та викладача історії – Ткаченко Аллу Володимирівну з отриманням подяк за активну участь в проекті “ВМУЗЕЇ (не) дрібниці на уроці”

В МУЗЕЇ

Дякуємо за активну участь в проекті, створення динамічного відкритого майданчика для діалогу, сприянню формування української ідентичності.


4 грудня Освітньо-наукові читання «Космічна Україна – країна майбутнього»

У Національному центрі аерокосмічної освіти молоді імені Макарова, відбулися ІІ Освітньо-наукові читання «Космічна Україна – країна майбутнього» в рамках комплексно-тематичного проекту «Космічне братство» у форматі Google Meet-конференції.

Вітаємо учня 11-В класу, Чорного Павла, з отриманням диплома за кваліфікований та науковий підхід до постановки та вирішення задачі.

Також вітаємо наукового кервіника-консультанта, Козлову Тетяну Іванівну! Дякуємо, що мотивуєте молодь до пошуку нових знань та науково-дослідної роботи!


24 листопада – Міжнародна педагогічна конференція

В.о. директора ліцею Водопʼян Наталія Іванівна, вчитель-методист з англійської мови – Сисоєва Ольга Валеріївна, та науковий керівник Литвинова Світлана Григорівна – доктор педагогічних наук, взяли участь та виступили на міжнародній конференції: “New Media Pedagogy 23: research trends, methodological challenges and successful implementations”


17 листопада – День ліцеїста

Урочистий захід почався з нагородження найкращих учнів та викладачів, які брали активну участь у міських конкурсах.

Свято було насичено виступами: органів самоврядування та творчих особистостей ліцею.

День ліцеїста – це важливе та незабутнє свято для серця кожного учня ЛІТу!

Під час війни цей особливий день запам’ятається десятикласникам, їх кураторам та батькам врученням ліцейських путівок та значків, зворушливою посвятою у ліцеїсти, яку провів випускник ліцею 2004 року, доброволець Дніпровського ТРО ЗСУ Максим Стукало.

Завершилося свято “Ми разом – ЛІТ! ” ліцейським колом, у якому об’єдналися усі ліцеїсти, передаючи один одному символічний “Граніт науки”.

Хоч завершення свята і пройшло в укритті, через повітряну тривогу, це не зіпсувало дух події та настрій, бо український народ, українські діти – незламні! В укритті учні 10го класу та куратори підтримали настрій свята, заспівавши гімн ліцею.

Бажаємо усім ліцеїстам значних успіхів і великих досягнень!


29 серпня – День пам’яті захисників України

Нездоланні! Одержимі! Крилаті!


23 серпня – День Державного Прапора  

Сьогодні в Україні державне свято, що віддзеркалює нашу внутрішню силу та гідність – День Державного Прапора.  

Цей символ є живим зв’язком з нашим минулим, який перетікає у сьогодення та наповнює наше серце патріотизмом. Він вшановує пам’ять тих, хто відстоював нашу незалежність та свободу. Цей прапор – вогонь національної самосвідомості, яка надихає нас на подвиги та великі звершення. 

Нехай завжди піднесено майорить над нашою рідною землею цей символ єдності та духовності. Нехай він нагадує нам про наше коріння, історію та відповідальність перед майбутніми поколіннями.  


9.05.2023 День Європи. Відновлюємо справедливість та історичну правду

Сьогодні історичний день — наша країна вперше відзначає День Європи разом із країнами Європейського Союзу.

У статусі країни-кандидатки на членство в ЄС ми є частиною родини європейських держав зі спільними цінностями та прагненнями. І Збройні сили України міцно стоять на захисті всієї вільної Європи.

Та зараз ми не просто синхронізуємо свій календар з європейським, а вкотре стверджуємо належність до ціннісного простору, де немає місця Дню перемоги в радянсько-російському культі переможців. Ми стоїмо на захисті цінностей свободи, демократії, рівності та прав людини — основ розвитку Європейського Союзу. Українці як ніхто знають ціну єдності демократичних країн, чия підтримка дозволила нам зупинити російського агресора.

Починаймо разом писати новий розділ історії вільної Європи!


НІКОЛИ ЗНОВУ!
Ми вшановуємо всіх, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв!

Україна була одним з основних полів битв Другої світової війни, і простором, де тоталітарні режими – нацистський і радянський – вчиняли масові злочини!

НІКОЛИ ЗНОВУ!

Проект “МРІЯ” – протидія російським окупантам в медіа-просторі


Департаментом кіберполіції Національної поліції України спільно з волонтерами та небайдужими громадянами було створено проект “МРІЯ” – протидія російським окупантам в медіа просторі.
Сайт проекту
Проект “Мрія”


Традиційна акція до Великодня “Від серця до серця” – нашим Захисникам
Традиційна акція до Великодня “Від серця до серця” воїнам ЗСУ, які перебувають на лікуванні у Дніпровському та Покровському військових шпиталях
та нашим Захисникам на Бахмутському напрямку. Малюнки, поробки від талановитих учнів, смаколики та паски від батьків ліцеїстів ЛІТу. Докладніше


Всеукраїнський освітній марафон-2023
«Цифровізація освіти: Практичний досвід для подолання освітніх втрат»
10 квітня 2023 стартував Всеукраїнський освітній марафон «Цифровізація освіти: Практичний досвід для подолання освітніх втрат». Викладачі та співробітники Ліцею беруть активну участь у роботі марафону як спікери заходу: 10.04.2023 – Водоп’ян Н.І., Сотніченко О.В.; 11.04.2023 – Григор’єв С.Б., Сисоєва О.В., Чучва В.Д., Гавриліна В.В., Євстаф’єва І.Г.; 12.04.2023 – Григор’єв С.Б.
Марафон проводиться в режимі онлайн. Всі біжаючи можуть приєднатися до заходу, ознайомитися із регламентом проведення та матеріалами за посиланням.


Батьківський всеобуч
13-15 квітня 2023 для батьків ліцеїстів 9-11 класів був проведений батьківський всеобуч «Як захистити підлітка від негативного впливу соціальних мереж».
Із доповідями виступили: заступниця начальника відділення зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Дніпропетровській області, капітан поліції Малиновська-Поправка Алла Володимирівна, старший інспектор з особливих доручень відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Дніпропетровській області, капітан поліції Сєрєнко Ксенія Сергіївна, психолог ліцею Євстаф’єва Ірина Григорівна.


Випускники ЛІТ-2021 отримали п’ять 200-бальних оцінок (математика, англійська мова).


Microsoft Reimagine


Вітаємо ліцеїстів-учасників Всеукраїнської Інтернет олімпіади з фізики, яка проводилась 10-11 січня 2022 року в м.Херсоні!

Іван Балашов – І місце

Артем Шеламанов – 5 місце!

Вітаємо ліцеїста-переможця Всеукраїнської Інтернет олімпіади з математики!

Іван Балашов – І місце!

Вісники Єдності


24 вересня 7 ліцеїстів відвідали Генеральне Консульство Німеччини в Україні.
В рамках роботи у проекті “Вісники Єдності” відбувся конкурс на найкращі питання для інтерв’ю зі свідками часів Берлінського муру. Семеро авторів найкращих запитань брали інтерв’ю у поважних гостей, серед яких також Генеральний Консул Німеччини в Україні пані Байєр, а також її заступник пан Герр.
Для наших ліцеїстів провели екскурсію офісом Генерального Консульства, нагородили призами.
Відео з інтерв’ю, присвяченими річниці дня Єдності Німеччини, можна буде побачити з 3 жовтня на сторінці Фейсбук Генерального консульства.
Відео
Вітаємо з відзнаками:
Марію Мінеєву, Андрія Михайлець, Юлію Павленко, Неллі Тарапату, Людмилу Убоженко, Олександру Шевченко та Артема Шеламанова!


Учні ліцею створили унікальну маску-респіратор, здатну розпізнавати симптоми вірусної інфекції


Команда ліцеїстів-робототехніків «YOVi» створила інтелектуальну маску – респіратор, яка здатна неперервно контролювати фізіологічний стан людини і виявляти ризики виникнення респіраторного захворювання. До складу команди увійшли учні Дніпровського ліцею інформаційних технологій  Калініченко Марія, Артем Кисельов, Андрій Сізько, Володимир Тараненко, Павло Смітюк, Радіон Струзман, Андрій Квак та Сутугіна Карина (УАЛ) під керівництвом викладача Чашки Юрія Михайловича. Більшість з них протягом 2-5 років поєднували освіту в ліцеї  з професійним вдосконаленням у комунальному позашкільному навчальному закладі «Дніпропетровський обласний центр науково-технічної творчості та інформаційних технологій учнівської молоді», де набули багато професійних знань і вмінь. За цей час накопичено певний досвід успішного змагання з робототехніки на обласному, національному рівні.

Тепер команда готується до наймасштабніших змагань з робототехніки. Вони вже пройшли складний етап реєстрації на FRC (FIRST Robotics Competition) та стали першою FRC командою в Дніпрі та третьою в Україні, хто потрапив до кола учасників. Щорічно таких учасників налічується більше ніж 4000 команд із 34+ країн, що беруть участь у цих змаганнях. Домашнім проектним завданням для них є створити робота, який може важити до 57 кг та мати розмір до 3-х метрів. Це дозволить йому виконувати конкурсні вправи. Але не менш важливо ніж технічна частина є те, що команді потрібно виявити свою здатність до медійної, соціальної активності, волонтерства, продемонструвати високі моральні якості.

Тож створення інтелектуальної маски – респіратора то є супутнім проектом, одним з багатьох. Він свідчить про технічну майстерність та громадську відповідальність, активність школярів з команди «YOVi» та небайдужість до актуальних проблем суспільства. Попереду в них ще довгий і складний шлях до змагань, бажаємо всім учасникам наснаги, успіхів і постійної підтримки.

Tech for Good

В рамках програми Microsoft Showcase School та роботи наших MIEE (Microsoft Innovative Educator Expert) можна приєднатися до активності: Tech for Good equips students with the digital, emotional, collaborative and cognitive skills needed to be future-ready. This event series, aligned to ISTE standards, will help educators enhance their lessons with technology and empower students to make a difference.


3-4.11.2020 наш Ліцей, як Microsoft Showcase School бере участь у проведенні Microsoft Showcase Schools Virtual Summit 2020. На саміті обговорюються напрямки цифрової трансформації світової освіти

Вітаємо учнів ліцею-переможців ІІ (обласного) етапу конкурсу-захисту Малої академії наук – 2021!

ПІБ учняПІБ керівникаВідділенняМісце
Уланов Віктор СергійовичОрлянський Олег ЮрійовичФізики і астрономіїI
Мансуров Гліб РінатовичОрлянський Олег ЮрійовичТехнічних наукI
Терентьєв Андрій ВалерійовичОрлянський Олег ЮрійовичФізики і астрономіїI
Стасовський Олександр ОлександровичОрлянський Олег ЮрійовичТехнічних наукI
Кетков Юрій ОлеговичКудрявцев Андрій ВолодимировичФізики і астрономіїI
Галета Владислав ЮрійовичРюміна Ніна ВасилівнаФізики і астрономіїI
Тарапата Неллі ВіталіївнаБондік Ірина ГеоргіївнаКомп’ютерних наукI
Баєв Артем АндрійовичЕнтін Йосиф АбрамовичКомп’ютерних наукI
Міщук Роман АндрійовичПасько Анатолій ІвановичКомп’ютерних наукI
Онацький Дмитро АндрійовичПасько Анатолій ІвановичКомп’ютерних наукII
Ковров Владислав ІгоровичГригор’єв Сергій БорисовичФізики і астрономіїII
Балашов Андрій ОлеговичКозлова Тетяна ІванівнаФізики і астрономіїII
Халік Ангеліна ОлександрівнаРюміна Ніна ВасилівнаФізики і астрономіїII
Щербина Костянтин ВікторовичПасько Анатолій ІвановичКомп’ютерних наукIII
Шеламанов Артем СергійовичРоманець Олена АнатоліївнаФізики і астрономіїIII
Терещенко Єгор ДенисовичКозлова Тетяна ІванівнаФізики і астрономіїIII
Давиденко Іван ІвановичКозлова Тетяна ІванівнаФізики і астрономіїIII
Ріхтер Лідія ПавлівнаКозлова Тетяна ІванівнаФізики і астрономіїIII
Красін Михайло АндрійовичТкаченко Алла Володимирівна, Каюк Світлана МиколаївнаІсторіїIII

Голоси демократії

21 жовтня Ліцей інформаційних технологій презентував проект та інтерактивну виставку “Голоси демократії”, яку розробили учні під керівництвом Закревської Аліни Сергіївни в рамках Тижнів Німеччини в Україні.


12.10.2020 Розпочав свою роботу Лекторій МАН


Семінар ЛІТ о 13:00-14:30 (12.10.2020) 

Проектный підхід у організації дистанційної  STEM-освіти в Дніпровському ліцеї інформаційних технологій при ДНУ імені Олеся Гончара



ЗНО 2021

Нові можливості MS Teams
В ЛІТ запроваджується групова робота за допомогою MS Teams

Teams


Підготовчі курси ЛІТ почнуть роботу з 26/27 вересня 2020 р. (четвергові групи з 24 вересня 2020 р.)
Відкрита електронна реєстрація на підготовчі курси ЛІТ 2020/21 н.р.,
Для цього потрібно заповнити дві форми на
сторінці підготовчих курсів

Відкрита електронна реєстрація на підготовчі курси ЛІТ 2020/21 н.р.,
Для цього потрібно заповнити дві форми, на сторінці підготовчих курсів


Вітання від Парламенту ліцею до дня незалежності

Випускний – 2020
в режимі он-лайн

(Вхід з ліцейським акаунтом)


Прийом до ліцею у 2020 році завершено

День відкритих дверей

30.06.2020 відбулись батьківські збори (в режимі он-лайн) для батьків вступників. Записи нарад можна переглянути у відповідному каналі Steam  (доступ з ліцейським акаунтом).


В ліцеї працює внутрішній корпоративний простір на основі Microsoft Office 365. Доступ до простору відбувається за допомогою ліцейського акаунту. Всі вступники, слухачі курсів та учні ліцею мають персональний акаунт. Акаунт створюється при подачі заяви на курси або для участі у вступних іспитах. При втраті паролю звертатися до служби підтримки.

На початку навчального року також створюються акаунти  для батьків ліцеїстів. Батьківські акаунти мають обмежені властивості та доступ і призначені для швидкої комунікації з викладачами та співробітниками  та адміністрацією ліцею.

Основні навчальні матеріали та посилання для учнів знаходяться на внутрішньому сайті Бібліотеки. На ньому розміщені завдання для учнів для підготовки до нового навчального року на сторінках відповідного предмету.


Останній дзвоник 2020 – он-лайн

Квітневий зорепад – 2020 в режимі он-лайн

Останній дзвоник 2020 – он-лайн

Анонс події, що відбулася (22.04.2020 о 15:00)


Відповідно до рішення уряду та МОН під час адаптивного карантину дозволяється проведення вступних іспитів за правилами безпеки для проведення ЗНОІнфографіка безпеки ЗНО. Вступні іспити будуть проходити протягом 2-х годин. Відстань між учасниками буде не менше 1,5 метрів. Допускаються лише учасники без підвищеної температури та у персональних засобах захисту. Дати проведення на сторінці абітурієнта. Час проведення співбесід та іспитів визначається за персональним графіком, який буде сповіщено на ліцейську електронну пошту учасника напередодні екзамену.

Відповідно рішення МОН з 12.03.2020 до 22.05.2020 у закладах освіти запроваджено карантин. Закінчення навчального року планується відповідно наказу МОН України.

Для учнів ЛІТ у 4-й чверті: всі заняття відбуваються в он-лайн режимі за розкладом (Розклад та всі посилання на он-лайн матеріали та заходи знаходяться у Бібліотеці).

Для учнів підготовчих курсів всі заняття відбуваються за розкладом (Розклад та всі посилання на он-лайн матеріали та заходи знаходяться у Бібліотеці), на ліцейську пошту слухачів курсів будуть надходити повідомлення та уточнення від викладачів).


Вітаємо учнів ліцею з перемогами у ІІ (міському) етапі всеукраїнських предметних олімпіад 2019-2020 навчального року! 179 перемог!

Участь учнів ліцею у міжнародному конкурсі підприємництва Dimond Challenge

28 лютого відбувся фінальний “пітч” міжнародного конкурсу підприємництва Dimond Challenge. Серед 10 команд, які пройшли у Всеукраїнський фінал  2 організували учні Дніпровського ліцею інформаційних технологій. Ми дуже пишаємось нашими активними юними підприємцями командами «Personal Assistant» та «TripHelper».
Перебуваємо в захваті від досягнень та вмінь наших вихованців. Вони не просто представляли свої концепції, вони склали бізнес модель, дослідили ринок та конкурентів, створили презентації та захищали свої проекти in English. Це справді велика робота.
Пишаємос
ь та підтримуємо.
Ви просто фантастичні!!!

Участь ліцеїстів у міжнародній молодіжній науковій Олімпіаді IJSO 2019 в Катарі

Вперше в історії найпотужнішої міждисциплінарної природничої Олімпіади (фізика, хімія та біологія) прийняла участь команда України.

У складі команди України з 6 юних учасників (3 хлопчика і 3 дівчинки) наші ліцеїсти Віктор Уланов (10-й клас) і Олександр Стасовський (9-й клас). Після кількаденної передстартової підготовки з біології, хімії, фізики у Києві, декілька днів напружених змагань у Катарі. Команда було розділена на дві трійки. Результати IJSO-2019: три бронзи (Головацька Яна, Стасовський Олександр, Антонович Дмитро), сертифікати Уланов Віктор, Постернак Таїсія, Паламарчук Софія. Молодці!

Зміни основного освітнього процесу закладів освіти міста Дніпра на період з 06.02.2020 по 16.02.2020.

Рішення міської комісії ТЕБ та НС
Лист управління освіти
Наказ ЛІТ
План он-лайн заходів на наступний тиждень буде доведено викладачами у корпоративному просторі.



Он-лайн контрольні для учнів 7-8-х курсів розпочнуться: 20.10.2019
час проходження  з 18:00 до 19:00. Графік проведення, теми та посилання будуть доступні на сайті “Бібліотеки“.


Вітаємо Віктора Уланова (10-Б) -учасника науково-технічної виставки«MILSET Expo-Sciences Europe – 2019»!

У період з 23 по 28 вересня 2019 р. у м.Абу-Дабі (Abu Dhabi National Exhibition Centre) проходила міжнародна науково-технічна виставка «MILSET Expo-Sciences Europe – 2019».

Учасниками заходу стали більше 500 юних науковців з ОАЕ та більше 1500 – з інших країн світу. Участь у заході, за сприяння Посольства України в ОАЕ, взяла також і українська делегація (25 осіб), що складалася з представників Малої Академії Наук України на чолі із заступником МАН Євгеном Кудрявцем. Українська делегація представила 17 стендів з фізики, техніки, біології. Учасником цієї науково-технічної виставки став учень 10 класу ліцею Віктор Уланов. Він захищав проект з експериментальної фізики, який підготував разом з науковим керівником Олегом Юрійовичем Орлянським. Також Віктор взяв участь участь у культурному заході “Парад народів”, на який приїхало більше 1500 делегатів з різних країн світу.


Підготовчі курси ЛІТ

Підготовчі курси почали роботу з 28(29).09.2019 р.
Обов’язкове попереднє тестування для 7-х та 8-х класів закінчено (відбувалося 16.09-07.10.2019).
З приводу підготовчих курсів звертатися до
методистів курсів тел.: +38073 745-12-44


Початок 2019-20 навчального року

Новий навчальний рік починається: 02.09.2019
Рівневе тестування нових 8-х класів: 28.08.2019 з 9:00
Зустріч з кураторами: 30.08.2019 з 9:00
Рівневе тестування: 8-х класів в ліцеї 28.08.2019 з 9:00 до 11:30


Он-лайн опитування 8 класів з приводу профілю навчання:
Он-лайн опитування 8 класів з приводу профілю навчання буде доступним з 18:00 27.08.2019 до 15:00 28.08.2019. Посилання на форму для відповіді буде надіслано на ліцейські адреси.


Тестування в рівневі групи німецької мови

29.08.2019 о 8:30 та о 9:30. Обов’язкова попередня реєстрація!
Потрібен ліцейський акаунт
Деталі



ЛІТ вітає ліцеїстів, як набрали 200 балів на ЗНО -2019!

Вітаємо учнів ліцею, які набрали 200 балів на ЗНО:

  • Погуляку Богдана (200б. з математики, викладач Сіміошина Н.В.)
  • Побєдімську Соню (200б. з математики, викладач Сіміошина Н.В.)
  • Рижкова Володимира (200б. з математики, викладач Гузєєва Ю.А.)
  • Пруднікова Андрія (200б. з математики, викладач Гузєєва Ю.А.)
  • Радченка Дмитра (200б. з математики, викладач Добровольський В.М.)
  • Папіна Олександра (200б. з англійської мови, викладач Гильова Л.Г.)

Вступний іспит в ЛІТ відбувся

  • до 8-го та 9-го класу  19.05.2019
  • до 10-го класу 07.06.2019

ЛІТ вітає ліцеїстів – переможців всеукраїнського конкурсу МАН!

Вітаємо ліцеїстів-переможців IIІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України у 2018 – 2019 навчальному році»!

  • Уланова Віктора (І місце), секція «Експериментальна фізика»;
    керівник – Орлянський Олег Юрійович;
  • Коврова Владислава (ІІ місце), секція «Теоретична фізика»;
    керівник – Григор’єв Сергій Борисович;
  • Морозова Владислава (ІІ місце), секція «астрономія та астрофізика»;
    керівник – Орлянський Олег Юрійович;
  • Шевцова Андрія (ІІ місце), секція “Безпека інформаційних та телекомунікаційних систем”; керівник – Ентін Йосиф Абрамович;
  • Каюка Тараса (ІІІ місце), секція “Мультимедійні системи, навчальні та ігрові програми”; керівник – Заєрко Олександр Валерійович;
  • Волкова Андрія (ІІІ місце), секція “Аерофізика та космічні дослідження”; керівник – Орлянський Олег Юрійович.

Учні ЛІТ на Міжнародній конференції ІCYS у Малайзії

Бронзову медаль у категорії “Інформатика” отримав Михайло Ветлужських, учень Дніпровського ліцею інформаційних технологій. Він розробив програму, що перекладає код однієї мови програмування на іншу за допомогою формально описаних правил. Для роботи над проектом Михайло вивчив 6 мов програмування.
Спеціальний приз змагання у категорії “Фізика” отримав Владислав Морозов.

У Малайзії в місті Куала-Лумпур пройшла міжнародна конференція молодих вчених ICYS-2019. Школярі з 32 країн світу мірялися знаннями з фізики, математики, екології та комп’ютерних наук.

В Куала-Лумпур Владислав Морозов зустрівся з випускником ліцею 2005 року Євгеном Ткаченко.

Вітаємо учасників міжнародного конкурсу з робототехніки Фурсіна Михаила та його наукового керівника Чашку Юрія Михайловича!

Третій рік поспіль учні ліцею беруть участь у міжнародному форумі з робототехніки, який проводиться Турецькою Республікою.

 З 7 по 13 квітня 2019 року учень 11В класу Фурсін Михайло у складі команди КПНЗ «ДОЦНТТ та ІТУМ» взяв участь у 13 Міжнародному форумі з робототехніки 2019, який відбувся у м. Самсун, Туреччина. Керівником Михайла є викладач інформатики Чашка Юрій Михайлович. Участь у конкурсі взяли понад три тисячі осіб із двадцяти країн світу.

Зустріч ліцеїстів з представниками Головного управління Державної фіскальної служби  у Дніпропетровській області

11 квітня 2019 року у Дніпровському ліцеї інформаційних технологій  Інформаційних відбулася виїзна зустріч представників Головного управління Державної фіскальної служби  у Дніпропетровській області з учнями ліцею, присвячена початку вступної кампанії до Національного університету ДФС України.

Заступник начальника управління – начальник відділу проходження служби у податковій міліції Олександр Лівадній разом з начальником оперативно-аналітичного відділу Миколою Мєлєховим, під час зустрічі презентували відео-матеріали щодо діяльності податкової міліції а також роз’яснили ліцеїстам умови навчання у профільному університеті податкової міліції.

Готуємось до ЗНО–2019. Участь у когнітивних лабораторіях УЦОЯО

4 березня 2019 року в Дніпровському ліцеї інформаційних технологій представниками Українського центру оцінювання якості освіти проводились когнітивні лабораторії  з української мови, літератури  та історії України. Учням 11-х класів були запропоновані тестові завдання з історії та українсько мови, які необхідно було розв’язати і прокоментувати вибір правильного варіанту тесту.

Ліцеїсти продемонстрували комунікативні, інтелектуально-креативні та  аналітичні здібності, пов’язані з аналізом тестових завдань і відповідей на них. Працівники УЦОЯО відмітили обізнаність та зацікавленість ліцеїстів у цих предметах.

Перемога Треня Артема на Міжнародному фестивалі інженерних наук і технологій “І-FEST”

Міжнародний фестиваль інженерних наук і технологій I-FEST², організований Туніською асоціацією майбутнього науки і техніки (ATAST), щороку проводиться для науковців з усього світу, а особливо розрахований на молодь від 14 до 24 років. У 2019 році захід відбувався у м. Монастир (Туніс) з 21 по 27 березня. Тут зібралося майже 300 делегатів, які представляли 45 країн світу, серед них – США, Франція, Італія, Бразилія, Китай, Малайзія.
За рішенням Координаційної Ради міжнародних конкурсних змагань НЦ «МАНУ», команда, яка представляла Україну на фестивалі, складалася з Анастасії Кононенко (учениці 9 класу Запорізького технічного ліцею), Артема Треня (учня 10 класу Дніпровського Ліцею інформаційних технологій при Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара) та Олександри Хомишин (учениці 11 класу Тернопільської спеціалізованої школи І–ІІІ ступенів № 3).

Учень 10-Б класу ліцею Артем Трень у науковому напрямі «інженерія» отримав «бронзу» за роботу «Мінімізація сил у задачах на статику». Вітаємо Артема та його керівника Олега Юрійовича Орлянського!

Інформація із сайту Малої академії наук України

ЛІТ вітає переможців всеукраїнських олімпіад!

Вітаємо учнів ліцею – переможців IV (всеукраїнського) етапу предметних олімпіад:

Перекопського Михайла  – математика (ІІІ), програмування (ІІ)

Гулегу Нікіту– математика (ІІІ)

Денисова Костянтина– програмування (ІІ)

Фурсіна Михайла – програмування (ІІ)

Погуляку Богдана – програмування(ІІІ)

Уланова Віктора – фізика (ІІІ)

Шевцова Андрія – інформаційні технології (І)

Новосьолову Аліну – інформаційні технології (І)

Ракшу Вадима – інформаційні технології (ІІ)

Вітаємо викладачів, які підготували переможців олімпіад:

Постольник Тетяну Вільгельмівну, Сотніченко Олену Віталіївну, Орлянського Олега Юрійовича, Григор’єва Сергія Борисовича, Бондік Ірину Георгіївну, Буланого Олександра Павловича, Ентіна Йосифа Абрамовича!

День відкритих дверей у ЛІТі

3 березня 2019 року в Дніпровському ліцеї інформаційних технологій при Дніпровському національному університеті  імені Олеся Гончара  було проведено День відкритих дверей. До нас завітали майбутні абітурієнти та їх батьки.

Для батьків було організовано зустріч з директором, педагогами та учнями ліцею.

Майбутні абітурієнти мали змогу відвідати захоплюючу екскурсію зі складними завданнями та приємними сюрпризами! На них чекали хімічні та фізичні експерименти, математичний бій, театралізоване заняття з історії виникнення української мови, космічна подорож і, звичайно, повне занурення в інформаційні технології!

Під час екскурсії проходив QR-квест, під час якого можна було отримати додаткову інформацію з основ наук та історії ліцею і взяти участь у вікторині.

На День відкритих дверей ЛІТу були запрошені переможці Міського турніру юних інтелектуалів – 2018, які отримали привітання від директора ліцею та подарунки.


Олімпіада з ІТ 9-10 лютого 2019
(III етап – область)

Протокол засідання журі I туру III етапу VIII Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій

За результатами оцінювання робіт учасників I туру III етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій та рішенням оргкомітету на II тур запрошуються наступні учні

Початок реєстрації для участі у II турі – 10 лютого о  9.00
за адресою : вул. Шевченка, 8, Дніпровський ліцей інформаційних технологій, актова зала

Підсумки:

Протокол спільного засідання оргкомітету та журі III етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій
09-10.02 2019 р. м. Дніпро


Олімпіада з інформатики 02-03.02.2019
(III етап – область)

Результати I туру (02.02.2019):  Підсумкова таблиця результатів

За рішенням журі для участі у другому турі III етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з програмування запрошуються учасники з рейтинговими номерами 1-59 (cтовпець Place в таблиці результатів) – сумарний бал 72 і більше. Виключення – учасник з ім’ям “Резерв 14” – член журі.

Початок реєстрації для участі у II турі – 03 лютого о  9.00
за адресою : вул.Шевченка, 8, Дніпровський ліцей інформаційних технологій, актова зала

Підсумковий протокол засідання журі III етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з програмування 02-03 лютого 2019 р.:

8 клас 9 клас10 клас11 клас


Учні ліцею – учасники  зустрічі Президента Петра Порошенка з талановитою молоддю України


Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною Порошенко з нагоди Дня Святого Миколая зустрілися з талановитою молоддю та ознайомилися з винаходами та творчими розробками школярів та студентів.

На зустрічі були присутні учні Дніпровського ліцею інформаційних технологій – Новосьолова Аліна, Каюк Тарас та Фурсін Михайло, які презентували результати своїх науково-дослідницьких проектів.

Глава держави зауважив, що для сьогоднішньої зустрічі Маріїнський палац, де зазвичай проводяться державні заходи найвищого рівня, віддано у розпорядження талановитих дітей. «Ви сьогодні найповажніші гості, можливо навіть і не гості, а господарі країни», – сказав Петро Порошенко дітям.

«Дуже важливо, що ви збираєтесь рухати країну вперед. Без цієї впевненості, без цих намагань – нічого не буде. Дуже важливо, що ви вірите у власну перемогу», – підкреслив Президент. Він додав, що юні розробники ще у шкільному віці вже намагаються отримати патенти на свої винаходи, для захисту своєї інтелектуальної власності, бо впевнені що ці винаходи будуть працювати.

Почалися он-лайн контрольні для курсів ЛІТ

21.10.2018 почалися он-лайн контрольні для підготовчих курсів (7 та 8 класи) ЛІТ.
Приєднатися до їх виконання можна за допомогою посилань на сторінках Бібліотеки.
Вхід з ліцейським акаунтом.

Незабаром почнуться он-лайн заходи МАН

20.10.2018 відбудеться осіння сесія МАН.

Заходи з фізики (20.10 та 27.10) пройдуть он-лайн. Інформація та запис для участі у цьому заході на сторінці.

Відповідно до напрямів співпраці з обласним відділенням МАН, Ліцей здійснює технічну підтримку проведення цих заходів.

Он-лайн тур ліцейської олімпіади з фізики

Он-лайн тур ліцейської олімпіади з фізики пройде 15.10.2018 з 18:00 до 19:00.

Зареєструватися для проходження олімпіади можна з ліцейським акаунтом за посиланням.

У олімпіаді можуть взяти участь і слухачі курсів.

XVII Турнір юних інтелектуалів для учнів ЛІТ

II етап для ліцеїстів (окремий залік) буде проходити також он-лайн 13.09.2018 з 18:00 до 19:00.

Інформація для учасників у відповідній групі: Турінтел-2018 (вхід з ліцейським акаунтом).

Спостерігати та приймати участь поза конкурсом може кожний, хто має ліцейський акаунт.

Як конкурсні учасники, так і позаконкурсні побачать власні набрані бали, правильні відповіді, а з годом і детальне розв’язання запропонованих задач.

XVII Турнір юних інтелектуалів Дніпра

Завершено І етап (09.09.2018).

16 вересня 2018 р. о 9:00 розпочне свою роботу II очний етап. На другий етап запрошуються тільки переможці першого.

Деталі на сторінці турніру

Лист про ТУРІНТЕЛ-2018

Батькам та учням підготовчих курсів!

Всі учні підготовчих курсів повинні мати ліцейський акаунт.


Для 7 та 8 класів курсів:

З використанням ліцейського акаунту буде проведено рівневе тестування (10,11,18,19,20.09.2018)
Рівневе тестування буде проводитися в обраний Вами, під час реєстрації, день з 16:30 (з’явитися о 16:15 на третій поверх ЛІТу).
Учасник тестування повинен знати власний логін та пароль для входу в свій акаунт в домені @dlit.dp.ua!
Якщо Ви не отримали ліцейську пошту – зареєструйтеся (див. нижче). Запрошення на вибір дня проходження тестування буде надіслано учням груп персонально на ліцейські акаунти.


В розділі Курси/Абітурієнту є деталі реєстрації для отримання акаунту

Якщо протягом тижня після реєстрації Ви не отримали данні акаунту або раніше мали акаунт, але забули пароль – зверніться до служби підтримки live.

Тимчасовий розклад (на 03.09.2018)

Дзвоники на 3.09.2018

пара

час

перерва

зміст

 

8:30 – 9:15

15 хв.

День знань година куратора

I

9-30 – 10:30

25 хв.

За розкладом

II

10:55 – 11:55

15 хв.

//

III

12:10 – 13:10

10 хв.

//

IV

13:20 –14:20

10 хв.

//

V

14:30 – 15:30

 

//

Увага ліцеїстів та викладачів – відновив роботу магазин програмового забезпечення!

Наш магазин безкоштовного програмового забезпечення ELMS  відновив свою роботу. Викладачам, співробітникам та учням доступні безкоштовно будь-які версії програмного забезпечення від Microsoft.

Замовити безкоштовне програмне забезпечення від Microsoft можна надіславши заявку на адресу ELMS. Нагадуємо, що MS Office замовляти не потрібно – Ваші ліцейські акаунти дозволяють активувати останню версію, ввівши логін та пароль.  Магазин ELMS ЛІТу  безкоштовне програмне забезпечення призначено для навчання, наукової та викладацької роботи.

З 22-23.09.2018  почнуться заняття на підготовчих курсах ЛІТ

Для розуміння того, як проходять заняття можна ознайомитися із розкладом занять минулого року.
Предмети за вибором батьків/учнів (неділя чи субота) раз на тиждень.
Для можливої рекомендації на співбесіду рекомендовано три профільних предмети: інформатика, математика, фізика.
Ціна занять з одного предмету буде розрахована бухгалтерією наприкінці серпня місяця та з’явиться на сайті.
Вибрати персональний розклад занять та записатися на курси можна буде з кінця серпня.

Деталі роботи курсів в розділі Курси/Абітурієнту та його підпунктах.

Тестування в рівневі групи німецької мови

28.08.2018 з 11:30

Деталі

Зустріч з кураторами

Відбудеться 30.08.2018 о 9:00

Профільний іспит зарахованих до 8 класів

Для визначення рівня підготовки та профільної спрямованості 28.08.2018 з 9:00 проводиться профільний іспит
Включає іспит з трьох предметів:

  • математика,
  • фізика,
  • інформатика.

Також буде проведене он-лайн опитування з приводу вибору відповідного профілю.
За результатами буде визначено склад класів 8-А (математика), 8-Б (фізика), 8-В (інформатика).
Зауваження: у 8 та 9 класі різниці у годинах на викладання профільних предметів в А, Б, В класах немає. Розподіл по профілям проводиться з метою наступного формування класів профільності у 10-му класі.

Оголошено конкурс на посаду керівника закладу

15.08.2018 о 10:00 буде проведено конкурсний відбір керівника закладу.
Положення про Конкурсний відбір директорів (Дніпро)
Наказ про проведення конкурсу директора
Презентація претендента на посаду директора

Подача документів вступників-2018 для зарахування

Рекомендовані до зарахування під час вступних іспитів учні 7-х та 8-х класів для зарахування повинні подати документи до 15.06.2018 включно.

Вступники до 10-х та 11-х класів, які будуть рекомендовані за результатами іспиту 13.06.2018 строк подачі документів для зарахування визначено до 01.07.2018.

Олімпіадні заняття з інформатики та фізики

Олімпіадні заняття з інформатики та фізики для зарахованих у 2018 по середах ауд.201:

Перше заняття 06.06.2018 о 13:00 (інформатика) о 14:30 (фізика)

В рамках співпраці ЛІТ із Goethe-Institut в Україні (Kиїв)

Оголошено стипендії для літнього навчання вчителів MINT-предметів ЛІТ

(Mathematik, Informatik, Naturwissenschaften und Technik, по-німецькі скорочено MINT -англійською STEM)

Це – такі предмети, як математика, інформатика, природничі та технічні науки.

Зацікавленим звернутися до координатора.

Міжнародна сертифікація учнів ЛІТ з німецької мови

В середу 23.05.2018 в ЛІТі пройде сертифікація учнів, які вивчали німецьку. Сертифікацію проводять співробітники Goethe-Institut в Україні.

Екзамен до 10-11 класів  13.06.2018 о 13:00

Бажаючи поступити до 10 чи 11 класу повинні подати письмову заяву (Заява про вступ-2018) у приймальну к.204.

Для вступу до 10 класу будуть запропоновані завдання з трьох предметів: математики, фізики, інформатики.

Екзамен буде передбачати також усну частину – співбесіду.

Завершено екзамени 20.05.2018

Для вступу до 8 класу пропонувалося тестове завдання із 40 запитань.

Прохідний бал 51 з 105 можливих.

Для вступу до 9 класу пропонувалася розширена контрольна з математики, фізики, інформатики з 12 завдань.

Прохідний бал 44 з 108 можливих.

Вступні іспити 2018 завершено!

Персональні детальні результати надіслані на поштові скриньки абітурієнтів.

Батьки зарахованих запрошуються на батьківську нараду 23.05.2018 о 17:30 – обов’язково підтвердити присутність за посиланням у листі.

Екзамени в ЛІТ

20.05.2018 відбудуться екзамени для вступу до 8-го та 9-го класу.

Тим хто зацікавлений у вступі необхідно зробити наступні кроки:

  1. Подати паперову заяву про вступ.
  2. Отримати ліцейський акаунт.
  3. З’явитися о 8:30 в Ліцей, де пройде вступне випробування: для 7-класів – тестування, для 8-класів розширена контрольна робота.

Деталі в розділі Курси/Абітурієнту

Проведене перше повністю безпаперове тестування
при вступі до ліцею!

12.05.2018

Проведене Перше вступне випробування без використання паперових носіїв.

Дніпровський ліцей інформаційних технологій при ДНУ провів підсумкове тестування для слухачів курсів та олімпіадників за допомогою хмарних технологій Office 365.

Office 365

Безкоштовний для освіти програмовий продукт Office 365 від Microsoft

є основою корпоративного простору Ліцею

Ліцей системно готував подібний захід. З середини жовтня 2017 щотижня проводилися он-лайн контрольні з профільних предметів Ліцею. В роботах міг вільно взяти участь будь-який учень будь-якої школи, лише потрібна була попередня реєстрація в ліцейському корпоративному просторі. Звичайно слухачі курсів ЛІТ запрошувалися для такої участі в першу чергу.

За цей час було проведено 25 он-лайн робіт з математики, фізики, інформатики. Одночасно в кожній роботі приймали участь біля двох сотен учасників. Кращі учні курсів, за рекомендацією викладачів, були запрошені до участі у підсумковому тестуванні 12.05.2018.

Відповідно договору про співпрацю Ліцею з Регіональним центром оцінювання якості освіти у заході приймала участь Марина Михайлівна Горбенко-Хвастунова – директор Дніпропетровського РЦОЯО. Марина Михайлівна персонально прийняла участь у проведенні заходу та підведені підсумків тестування. Дякуємо нашим колегам за співпрацю!

У тестуванні 12.05.2018 прийняло участь 108 кращих учні курсів, олімпіадників та переможців турнірів та конкурсів. Учні отримали свою оцінку одразу після відправлення відповіді. Приймальній комісії залишилося тільки визначити прохідний бал. Результат наступний:

За підсумками автоматичної перевірки та встановлення прохідного балу:

  • 17 учнів 8-класів (які набрали 22 та більше балів)
  • 61 учень 7-х класів (які набрали 18 балів та більше)

рекомендовано до зарахування. Детальні запрошення рекомендованим будуть направлені сьогодні пізніше.

Приймальна комісія тестує завдання

Все готове для тестування

Прийшли учасники тестування

Підсумки автоматично підведені

Так он-лайн можна слідкувати за здачею робіт та їх автоматичним оцінюванням:

Підписи учасників та асистентів поставлені

Підписи учасників та асистентів поставлені:

Все інше програма виконує автоматично.

Запрошення на співбесіду розіслані!

Приймальна комісія ЛІТ прийняла рішення про запрошення до співбесіди слухачів курсів та олімпіадників.

Запрошення розіслані на ліцейські поштові скриньки. Адміністрація чекає на підтвердження.

Для вступників до 9 класу:

співбесіда буде проходити 12.05.2018 з 9:00 (з’явитися о 8:30) до 10:00 в будівлі ЛІТ вул Шевченка,8.

Завдання буде представлено у вигляді комп’ютерного тестування за формою недільних он-лан контрольних робіт.
Тестування передбачає запитання з трьох профільних предметів: математика, фізика, інформатика.
З собою мати справну ручку для записів.
Для проходження тестування необхідно пам’ятати свій ліцейський логін та пароль для входу!

Для вступників до 8 класу:

співбесіда буде проходити 12.05.2018 з 11:00 (з’явитися о 10:30) до 12:00 в будівлі ЛІТ вул Шевченка,8.

Завдання буде представлено у вигляді комп’ютерного тестування за формою недільних он-лан контрольних робіт.
Тестування передбачає запитання з трьох профільних предметів: математика та фізика.
З собою мати справну ручку для записів.
Для проходження тестування необхідно пам’ятати свій ліцейський логін та пароль для входу!

Запитання за контактними адресами ліцею

Для вступників ЛІТ

в 2017-18 н.р. запроваджено

Он-лайн контрольні (7-8 клас)
Роботи будуть проходити з 16.10.2017 до 06.05.2018

Для участі у контрольній необхідно мати ліцейський акаунт.
Той хто не має ліцейського акаунта може пройти реєстрацію​.
Графік проведення робіт.
Он-лайн контрольні мають формат аналогічний співбесіді (12.05.2018)

Відкрито прийом заяв для участі у вступній кампанії ЛІТ-2018

Вступні іспити для вступу у 8,9 класи буде проведено 20.05.2018. Для рекомендованих до співбесіди слухачів курсів 12.05.2018 за запрошенням.

Для участі у вступній кампанії треба подати письмову заяву та фото (2 шт.) у приймальню к.204
(Заява про вступ-2018) – деталі на сторінці абітурієнта.

Також вступники повинні мати ліцейський акаунт,
електронна реєстрація для отримання акаунту.

Переможці МАН-2018

Переможці IV етапу Всеукраїнських олімпіад 2018

На останньому рівні Всеукраїнських учнівських предметних олімпіад
в 2018 році ЛІТ має 14 переможців.

В Україні ІV етап Всеукраїнських учнівських олімпіад пройшов з 26 навчальних предметів. У змаганнях взяли участь понад 2,5 тис учнів 8-11 класів.

В цьому навчальному році учні Дніпровського ліцею інформаційних технологій при ДНУ отримали дипломи з наступних предметів:

  • інформатика: Перекопський Михайло – диплом І ступеня, Денисов Костянтин – диплом ІІ ступеня, Карпусь Артур – диплом ІІ ступеня, Фурсін Михайло – диплом ІІІ ступеня;
  • фізика: Уланов Віктор – диплом ІІ ступеня, Величко Ірина – диплом ІІ ступеня, Волков Андрій – диплом ІІ ступеня, Морозов Владислав – диплом ІІІ ступеня, Халік Сергій – диплом ІІІ ступеня;
  • математика: Широян Роберт – диплом ІІІ ступеня, Перекопський Михайло – диплом ІІІ ступеня;
  • інформаційні технології: Шевцов Андрій – диплом І ступеня, Ракша Вадим – диплом ІІ ступеня, Новосьолова Аліна – диплом ІІІ ступеня. У Всеукраїнській учнівській олімпіаді ліцеїсти продемонстрували витривалість та високий рівень знань. Цей шлях до перемоги був виснажливим та, все ж, приніс плідні результати. Вітання учасникам, які отримали дипломи І, ІІ і ІІІ ступенів.

Подяка вчителям, які вклали свій педагогічний досвід та ентузіазм в підготовку вихованців. Буланий Олександр Павлович, Ентін Йосиф Абрамович, Кудрявцев Андрій Володимирович, Григор’єв Сергій Борисович, Орлянський Олег Юрійович, Рюміна Ніна Василівна, Сіміошина Наталія Вільгельмівна, Сотніченко Олена Віталіївна, Бондік Ірина Георгіївна.

Юніорська ліга ТЮФ-2018  (Харків)

Команда ЛІТ з традиційною назвою “Это хорошо” отримала 3-й диплом переможця XXI Відкритого юніорського турніру юних фізиків в Харкові (20-22.04.2018)

Нажаль команді не вистачило 0,12 балів у останній грі для виходу у фінал!

У складі команди: Макодзеба Григорій (10 клас), 8-класники: Кетков Юрій, Саракуз Олексій, Шаталович Дмитрій та Стрілецька Владислава (7-й клас курсів ЛІТ)
Керівник: Григор’єв Сергій Борисович

На турнірі персональні дипломи отримали: Макодзеба Григорій, Карпусь  Артур (команда 9-Б), Кетков Юрій, Стрілецька Владислава.

Також у підготовці цієї команди брали участь: доц. Орлянський Олег Юрійович, співробітник кафедри фізики ЛІТ – Чучва Владислав Дмитрович.

Вітаємо переможців та вдячні їх керівникам!

Студентська олімпіада ACM ICPC 2018 (перший етап світової першості) 

7 команд ЛІТ прийняло участь в командній студентській олімпіаді  з програмування (21.04.2018)

Команди:

Team76 (Перекопський Михайло, Денисов Костянтин (9-А)) в п’ятірці перших,

Team77 (Погуляка Богдан, Вєтлужських Михайло (10-А)) в десятці накращих.

інші команди в першій половині рейтингової таблиці.